SQT Services s.r.o.

Spokojný zákazník je náš cieľ !-)

Nová zimná pneumatika Goodyear UltraGrip Performance

Nová zimná pneumatika Goodyear UltraGrip Performance umožňuje vodičom lepšiu kontrolu and vozidlom.
Vďaka vynikajúcej priľnavosti a ovládateľnosti sa vodiči môžu i v zime tešiť na pokojnú a bezproblémovú jazdu

Bratislava 08. okóbra 2015 – Spoločnosť Goodyear predstavuje nové, vysoko výkonné zimné pneumatiky UltraGrip Performance. Novinka ponúka vynikajúcu priľnavosť a ovládateľnosť, ktoré umožňujú jazdu v najrôznejších zimných poveternostných podmienkach - na snehu, v roztopenom snehu i na ľade. Pneumatika je už dostupná pre maloobchodných predajcov.

Rad pneumatík UltraGrip Performance ťaží zo 44-ročných inovačných skúseností a celkovo zo 60 miliónov predaných pneumatík UltraGrip. Pneumatika disponuje optimalizovaným usporiadaním priečnych drážok so systémom tvarových zámkov [1], upraveným dezénom behúňa, vysokým počtom aktivátorov blokov, čo viedlo k dosiahnutiu vynikajúceho záberu a k skvelej ovládateľnosti za všetkých zimných podmienok.

Goodyear UltraGrip Performance

Hydrodynamické drážky zvyšujú odolnosť proti aquaplaningu a stabilitu na mokrých alebo topiacim sa snehom  pokrytých cestách. Štvorcová styčná plocha s rovnomernejším rozložením tlaku zlepšuje výkonnosť na suchých i na mokrých vozovkách po celý čas životnosti pneumatiky. [2] Indikátor opotrebenia dezénu pomáha vodičom pri výmene pneumatík v správny okamih, čo následne zabezpečuje vysokú výkonnosť pneumatík v každom zimnom počasí.
Čo je najdôležitejšie, v porovnaní s poprednými konkurenčnými výrobkami, nové pneumatiky ponúkajú o tri percentá kratšiu brzdnú dráhu na snehu.[3]
Veľmi náš teší, že môžeme rozšíriť rodinu pneumatík UltraGrip o ďalšiu zimnú pneumatiku, pri ktorej hlavnú rolu hrá bezpečnosť. Naším poslaním je dodávať pneumatiky s vynikajúcou priľnavosťou na mokrej vozovke, na ľade i na snehu, a tým ponúknuť bezpečnú jazdu a brzdný výkon bez ohľadu na podmienky, ktoré v zime panujú. Osobitne sme hrdí na ich najkratšiu brzdnú dráhu, pretože vieme, že práve tomu naši zákazníci prikladajú maximálnu dôležitosť,“ hovorí Hans Vrijsen, Goodyear Marketing Director Consumer EMEA.
Nová UltraGrip Performance zahŕňa 38 osobných pneumatík, určených predovšetkým pre automobily strednej, vyššej strednej a luxusnej triedy, v rozmeroch: šírka 195 až 255; profil 40 až 65; priemer 15’’ až 19’’.

[1] V porovnaní s predchádzajúcou generáciou týchto pneumatík
[2] V porovnaní s predchádzajúcou generáciou týchto pneumatík
[3] V porovnaní s priemerom štyroch hlavných konkurentov. Podľa merania TÜV SÜD Automotive na zákazku spoločnosti Goodyear v decembri 2014 a januári 2015. Rozmer: 225/50R17 98V; testované vozidlo: BMW 320d; lokality: SaariselkaIvalo (FI), Mireval (F), Montpellier (F), TÜV SÜD Allach (D), TÜV SÜD Garching (D). Správa č. 713051336.